Du er her

Hallingdals sykkelsatsing tiltrekker syklister og øker bolyst

Sykkelsatsing bidrar til verdiskaping, skaper arbeidsplasser og trekker folk til Hallingdal.

Siden 2015 har Hallingdal investert 140 millioner i stisykling for å skape en helårsdestinasjon i regionen. Sommeren 2023 sto 120 km sykkelstier fordelt på ca. 50 ulike stier, fem asfalterte pumptracks og tre ferdighetsparker ferdige. Stiene er bygget for ulike ferdighetsnivåer – fra de enkleste familievennlige rundene til teknisk utfordrende utforstier. Målsetningen har blant annet vært å tiltrekke flere besøkende og øke bo- og bli-lysten i området.

En ny TØI-rapport viser at tross et ekstremværår er verdiskapingen på 36,8 millioner og en produksjonsverdi på 105,1 millioner. Sommersesongen 2023 var preget av flom og ekstremværet Hans i august, som kortet sykkelsesong betraktelig. Likevel hadde regionen besøk av 10 800 unike syklister.

Analysene viser også en stor grad av bo og bli-lyst i hele regionen, flere arbeidsplasser blir skapt og det etableres sykkelgrupper i lokalsamfunnene.

Rapport: Ringvirkningsanalyse: Terrengsykkelsatsingen i Hallingdal. TØI-rapport 2016/2024. Forfattere: Christin Krohn, Veronica Blumenthal, Petter Dybedal, Tanu Priya Uteng, Bjørg Langset Flotve

Tekst: Hanne Sparre-Enger, kommunikasjonsleder

      

Gaustadalleen 21, 0349 Oslo

Postboks 8600 Majorstua, 0359 Oslo

E-post: toi@toi.no

      

 

   

 

Nettredaktør: Kommunikasjonsleder Hanne Sparre-Enger