logo

Søk

Du er her

Siste nytt

 • Transportløsninger for eldre i distriktene

  I løpet av 20 – 30 år vil opp mot en fjerdedel av befolkningen være 67 år eller eldre. Dette stiller nye krav til transportsystemet. Denne rapporten viser hvilke tiltak som kan rettes inn mot eldres transportbehov i distriktene.

 • Foreldre prioriterer barnas transportbehov

  Foreldrene vil skjerme barnas fritidsaktiviteter dersom bilbruken må reduseres på grunn av økte kostnader. Bytte til billigere bil, reise kortere og sjeldnere, redusere annet forbruk, og til og med skifte jobb eller flytte, er tilpasninger som foreldrene kan tenke seg i stedet.

 • Togpassasjerer: Reisetid er ikke dødtid

  Bare 10 prosent av de som reiser med tog synes reisetiden er bortkastet. Resten bruker tiden til å arbeide, lese, nyte utsikten, snakke med sine medpassasjerer eller slappe av.

 • Veksten i reiseaktivitet mer enn fordoblet i 2007

  Veksten i folks reiseaktivitet var over dobbelt så stor i 2007 sammenliknet med året før. Det viser den årlige  rapporten om samferdselsstatistikk som utgis av Transportøkonomisk institutt.

 • Stor sykkelandel til Kongsberg Næringspark

  Lokale tiltak kan ha stor betydning når det gjelder å legge til rette for miljøvennlige arbeidsreiser. Det viser en undersøkelse som Transportøkonomisk institutt har gjennomført blant ansatte i bedriftene i Kongsberg Næringspark.
 • Næringslivet ønsker direkteflygninger

  Næringslivet i Norge er avhengig av et godt flytilbud og ønsker seg flere direkteruter og hyppigere avganger fra norske lufthavner. Også mer effektiv sikkerhetskontroll på flyplassene og tilgang til internett blir vurdert som viktig.
 • Kø og manglende parkering koster dyrt

  Hver femte håndverker i Oslo og Akershus opplever daglig at de kommer for sent til avtaler på grunn av køproblemer i trafikken, og en tredjedel sier de daglig ikke når oppsatte avtaler på grunn av problemer med å finne parkering.
Viser fra 81 til 87 av totalt 87 artikler

Utvidet info

 

 

      

Gaustadalleen 21, 0349 Oslo

Tlf: +47 - 22 57 38 00

E-post: toi@toi.no