Du er her

Vi forsker på (e)benker i byen - der folk møtes face2face

Som en del av et forskningsprosjekt lanseres eBenken. Og du er velkommen til lanseringen!

eBenken er et nytt og interaktivt gatemøbel som skal plasseres i ulike deler av Oslo sentrum i avgrensede perioder.

Kom til Øvre slottsgate (enden mot Christiania Torv) fredag 26. august 14:00 og lær om hvordan eBenk kan bidra til å skape en trygg by. Få en myk start på helgen med mingling, musikk fra Lucky Lips, god drikke og godsaker fra cafébilen Anne på landet (vi spanderer drikke og det blir mulighet til å kjøpe mat i tillegg).

eBenk har gratis Wi-fi og gir folk mulighet til å lade mobilen, men den er også til for deg som ønsker å arrangere noe som krever strøm, for eksempel en mini-konsert eller et sted å selge mat fra food-trucken. 

Folk, liv og røre kan skape trygge omgivelser. eBenken skal være en arena for aktivitet og dermed økt følelse av trygghet. eBenken gir lys til omgivelsene og skaper muligheter for mange spennende arrangementer. I tillegg er den et godt sted å sette seg ned og ta en pause fra pokemon-jakten og lade opp telefonen.

eBenk.no finner du informasjon om plassering og program for eBenk-arrangementer. Her finner du også kontaktinfo dersom du vil arrangere noe ved eBenken.  

Norfax AS, Transportøkonomisk Institutt, Design against Crime Research Centre and Socially Responsive Design Innovation Unit ved University of Arts London, Bar Bakke landskapsarkitekter og Bymiljøetaten har sammen utviklet eBenken. Tiltaket er del av forskningsprosjektet "Trygghetsskapende tiltak for levende byrom" med Oslo kommune Bymiljøetaten som prosjekteier og Transportøkonomisk Institutt som prosjektleder.

Formålet med prosjektet er få kunnskap i arbeidet med trygghetsskapende tiltak i det offentlige rom. Prosjektet inkluderer flere aktiviteter, hvorav en skal utvikle et "trygghetsskapende gatemøbel" og evaluere effekten på trygghetsfølelsen. Prosjektet er finansiert Regionale Forskningsfond Hovedstaden.

eBenken skal etter hvert flyttes til Bankplassen i Kvadraturen.

Kontaktperson på TØI er Sunniva Meyer. Her kan du lese mer om forskningsprosjektet.

      

Gaustadalleen 21, 0349 Oslo

Postboks 8600 Majorstua, 0359 Oslo

E-post: toi@toi.no

      

 

   

 

Nettredaktør: Kommunikasjonsleder Hanne Sparre-Enger