Du er her

  • > TØI-forsker Rune Elvik vant europeisk ærespris

TØI-forsker Rune Elvik vant europeisk ærespris

Seniorforsker på TØI, Rune Elvik, ble hedret med Senior Researchers Award på Europas største transportkonferanse, TRA-konferansen i Lisboa.

TRA-konferansen, the Transport Research Arena, er Europas største forsknings- og teknologikonferanse innen transport og mobilitet. Rune Elvik mottok prisen for sitt vesentlige bidrag til innovasjon og nye konsepter innen transport, basert på resultater fra EU-prosjekter. 

Gjennom sin over 40 år lange forskerkarriere på TØI har Rune Elvik etablert seg som en av verdens beste trafikksikkerhetsforskere. Han har ikke mindre enn fire doktorgrader på temaet og er på verdensbasis rangert som verdens fjerde mest publiserte trafikksikkerhetsforker. Elviks produksjon teller hele 154 vitenskapelige artikler fordelt på 26 ulike tidsskrifter/oppslagsverk. Bokkapitler er ikke medregnet. 

Rune har vært en viktig bidragsyter til Trafikksikkerhetshåndboken, et oppslagsverk som oppsummerer effekten av ulike trafikksikkerhetstiltak basert på nasjonal og internasjonal forskning. Boken er oversatt til fem språk og finnes også i nettversjon. Trafikksikkerhetshåndboken er et viktig verktøy når man skal prioritere de mest effektive tiltakene for å få ned trafikkulykker.

Ta en titt på Trafikksikkerhetshåndboken

- Vi er utrolig stolte av Rune og hans fantastiske virke. Det er bare å ta av seg hatten og gratulere med vel fortjent pris, sier administrerende direktør Bjørne Grimsrud. 

Se Rune Elvik i Forsker til lunsj førstkommende onsdag

I det digitale lunsj-seminaret Forsker til lunsj onsdag kl. 12 presenterer Rune Elvik hva trafikksikkerhet i realiteten koster, og spør: Er målet om null drepte og hardt skadde i trafikken for dyrt?
Seminaret er gratis og åpent for alle. 

Les mer og meld deg på seminaret med Rune Elvik. 

Her kan du finne mer informasjon om Rune Elvik og hans publikasjoner. 

Les mer om TRA Special Honorary Award  

 

      

Gaustadalleen 21, 0349 Oslo

Postboks 8600 Majorstua, 0359 Oslo

E-post: toi@toi.no

      

 

   

 

Nettredaktør: Kommunikasjonsleder Hanne Sparre-Enger