Du er her

Forsker til lunsj:

Hvordan sikre elsparkesykkel-suksess i byene?

De er elsket og utskjelt men dekker helt klart et behov for mange. Se og hør hvordan kommunene konkret kan høste fordelene med elsparkesykler og unngå ulempene.

Presentasjonen kan du se HER

Innlegget ble holdt i serien "Forsker til lunsj" 20. mai.

Dagens tema var Elsparkesykler og hvordan byene kan sikre at de blir en velsignelse og ikke et mareritt. TØI-forsker Nils Fearnley gir konkrete råd til kommunene om hvordan de kan høste fordelene med elsparkesykler og unngå ulempene. Presentasjonen tar utgangspunkt i to forskningsprosjekter her på TØI. Et er en kartlegging av elsparkesykkelmarkedet i Oslo i 2019. Det andre er et forskningsrådsprosjekt som omhandler reguleringsutfordringer og myndighetenes rolle i møtet med nye og smarte transporttjenester.

Nils Fearnley er transportøkonom og forskningsleder for faggruppen Marked og Styring ved TØI. Han har spesialisert seg innen regulering og markedsanalyser i persontransport.

Covid 19-pandemien har forandret hvordan vi jobber og lever på. Selvom Norge sakte men sikkert åpnes opp er vi fortsatt mange som har en mer isolert arbeidshverdag. TØIs forskere fortsetter sitt arbeid og sin forskning, men det er fortsatt færre arenaer og møtes å formidle. Det har vi gjort noe med!

Frem til sommerfrien vil vi arrangere åpent webinar hver onsdag i lunsjen hvor vi presenterer en av våre forskere og en bit av forskningen. Webinaret vil arrangeres i zoom og varer i ca. 20-25 minutter. Det vil bli mulighet for å stille spørsmål via chatten.

Alt du må gjøre er å trykke deg inn i zoom og tygge maten din – resten står vi for.

NB! Vi venter på utvidet lisens, inntil da har vi et maks antall på 100 deltakere. Møt derfor opp presis.

Arrangementet vil filmes og legges ut på våre nettsider.

Har din arbeidsplass sperret zoom, kan du benytte privat e-post og delta som vanlig.

Slik kan du delta på webinaret:

  1. Gå til zoom.us
  2. Trykk på «Join a meeting» i toppmenyen
  3. .Legg in Møte ID og trykk «Join"
  4. Husk å slå av lyd (og kamera) nede til venstre
  5. Bruk chat-funksjonen til å stille spørsmål

Neste Forsker til lunsj: Onsdag 3. juni: Aud Tennøy Effekter av økt veikapasitet - case Oslo og Ålesund Møte ID: 93387107983

Se tidligere Forsker til lunsj-foredrag HER

      

Gaustadalleen 21, 0349 Oslo

Postboks 8600 Majorstua, 0359 Oslo

E-post: toi@toi.no

      

 

   

 

Nettredaktør: Kommunikasjonsleder Hanne Sparre-Enger