Du er her

Forsker til lunsj

Har vi lykkes med Byvekstavtalene?

Har byene fulgt opp sine forpliktelser om å prioritere måloppnåelse og effektive tiltak for å nå nullvekstmålet i byvekstavtalene?

Her kan du se et opptak av seminaret

TØI-forskere har evaluert ordningen med byvekstavtaler i Oslo-området, Bergensområdet, Trondheimsområdet og Nord-Jæren. Byvekstavtalene skal sikre at personbiltransporten i byområdene ikke øker, og at prosjekter som bidrar til å nå nullvekstmålet prioriteres. I følge prognosene vil personbiltrafikken vokse med 12 prosent dersom vi fortsetter som i dag. Dette henger sammen med økende elbilandel og fordeler som gjør det billig å bruke elbil.

Etter valget skal nyvalgte politikere etablere nye styrer i byområdene og byvekstavtalene høyt opp på agendaen. I byvekstavtalene har byene forpliktet seg til å følge opp med lokale tiltak. Vil det innrettes tiltak som for eksempel fortetting, regulering av parkering og bompenger i byene fremover?

I høstens første Forsker til lunsj la forskningsleder Askill Harkjerr Halse frem resultatene fra gjennomgangen og foreslo konkrete tiltak til nyvalgte lokalpolitikere.

Om Forsker til lunsj

En smakebit av TØI-forskning til lunsj onsdager kl.12 i zoom.

Ca. hver tredje onsdag kl. 12 arrangerer vi åpent webinar i lunsjen hvor vi presenterer en av våre forskere og en bit av forskningen. Webinaret arrangeres i zoom og varer i ca. 20-25 minutter. Arrangementet er gratis.

Det vil bli mulighet for å stille spørsmål via chatten og du kan delta i møteforum etter foredraget.

Alt du må gjøre er å trykke deg inn i zoom og tygge maten din – resten står vi for.

Seminaret filmes og legges ut på toi.no.

Har din arbeidsplass sperret zoom, kan du delat via Skype eller benytte privat e-post og delta som vanlig.

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA TØI? MELD DEG PÅ HER

Her kan du se tidligere foredrag i serien "Forsker til lunsj":

 

      

Gaustadalleen 21, 0349 Oslo

Postboks 8600 Majorstua, 0359 Oslo

E-post: toi@toi.no

      

 

   

 

Nettredaktør: Kommunikasjonsleder Hanne Sparre-Enger