logo

Søk

TØI i Media

 • Tuva satser på buss og sykkel: - Helt unødvendig å ta lappen som 18-åring

  27.04.2017

  Å ta lappen er ingen nødvendighet. Det fastslår 18-åringen Tuva Kjeldaas Kristoffersen. - Jeg har ikke behov for å kjøre noe sted. I en by som Horten er alt i buss-, sykkel- eller gangavstand. For meg har lappen ingen stor betydning.

 • Bypsykologer sender faktura til lastebileiere etter kjør sakte-aksjonen

  27.04.2017

  - Vi får se om aksjonsleder Willy Padøy er en god betaler, sier Sivert Straume, som er daglig leder for Bypsykologene AS. Etterdønningene av kjør sakte-aksjonen på alle innfartsårer til Bergen onsdag morgen har ikke helt lagt seg.

 • KETIL SOLVIK-OLSEN - Solvik-Olsen er regjeringens mest populære, men listen over ting som har gått galt er lang

  27.04.2017

  Samferdsel Solvik-Olsen er regjeringens mest populære, men listen over ting som har gått galt er lang Dette er tingene som regjeringens mest populære ikke har fått til.

 • - Tilfeldighetene avgjør hvem som viker

  27.04.2017

  SLF: Friske øyne må se på vikepliktsreglene Kravet om endring av vikepliktsregler for syklende er blitt aktualisert de siste dagene. Kun fire av ti syklister som sykler jevnlig i trafikken, synes det er lett å forstå vikepliktsreglene.

 • 12 millioner til byforskning på HiOA

  27.04.2017

  Forskningsrådets nye initiativ BYFORSK deler i dag ut 70 millioner til seks nye, tverrfaglige byprosjekter. - Disse prosjektene kombinerer høy kvalitet og tverrfaglighet på en spennende måte.

 • Bli med på folkehelsekampanjen Sykle til VM

  27.04.2017

  Appen går ut på at du kan du jakte på GPS-punkter og sikre deg fine premier. Alle kan være med. - Vi har prøvd å legge GPS-punktene slik at alle skal kunne klare å nå dem, selv om man ikke har trent før.

 • Høyhusskrekk i Oslo og Akershus

  26.04.2017

  Høyere hus gir plass til flere og vil gi store gevinster for det lokale miljøet og for klimaet, skriver Nina Solli. Illustrasjonsfoto: Espen Bratlie, NTB scanpix Høyhusskrekk i Oslo og Akershus Debatt.

 • 12 millioner fra Forskningsrådet til byforskning på HiOA

  25.04.2017

  Forskningsrådets nye initiativ deler i dag ut 70 millioner til seks nye, tverrfaglige byprosjekter. - Disse prosjektene kombinerer høy kvalitet og tverrfaglighet på en spennende måte.

 • - En ny bussframtid er her

  24.04.2017

  - Vi er positive til å ta i bruk førerløse busser, sier Cecilie Agnalt i Østfold Arbeiderparti. Hun er nestleder i samferdselskomiteen i Østfold fylkeskommune, og i dag skal framtidas busstilbud diskuteres i komiteen. - Førerløse busser?

 • Skrekk for høyhus

  24.04.2017

  I høyden. Landets byer og tettsteder vil se flere høyhus i tiden fremover. Alle vil ta del i godene ved å bo i byen, men ingen vil ta belastningen ved vekst og fortetting. Mest av alt vokser hovedstadsregionen.

 • MC-sesongen står for døren

  22.04.2017

  I løpet av årets tre første måneder har 21 mistet livet på norske veier. Nå står MC-sesongen for døren og Trygg Trafikk oppfordrer både bilister og MC-førere til å være ekstra på vakt.

 • Samfunnsøkonomene må bli mer klimarelevante

  21.04.2017

  Fridstrøm, samfunnsøkonom og tidligere direktør på TØI, mener at samfunnsøkonomer bør være minst like opptatt av hvordan politisk fastsatte mål kan nås, som av hvordan velstand og verdiskaping kan maksimeres.

 • MC-sesongen står for døra

  20.04.2017

  I løpet av årets tre første måneder har 21 mistet livet på norske veier. Nå står MC-sesongen for døren og Trygg Trafikk oppfordrer både bilister og MC-førere til å være ekstra på vakt.

 • Bli med å sykla til VM

  20.04.2017

  Sykle til VM"-app med 5 sykkelruter i Samnanger Bli med å Sykle til VM samen med arrangør av Sykkel VM, TV2 og Transportøkonomisk institutt. Kampanjen startar 17.april og varar i 21 veker.

 • Sykle til VM

  20.04.2017

  Bli med å Sykle til VM saman med arrangør av Sykkel-VM, TV2 og Transportøkonomisk institutt. Kampanjen starta 17. april og varer i 21 veker.

 • Politimesteren anbefaler ikke terrorsikring av Nordre

  19.04.2017

  Han skal nå ha et møte med rådmannen i Trondheim etter terroren i Stockholm. Terrorangrep med kjøretøy har rammet Nice, Berlin, London og nå sist i Stockholm 7. april.

 • Vil ha folket med på VM-jakten

  19.04.2017

  Last ned mobilappen og bli med! Foto: Frank Karlsen Jakten er i gang! Sykkel-VM vil ha flere hverdagsyklister og vil at de skal ha det morsomt mens de beveger seg. Last ned mobilappen og bli med!

 • Vi kan vi skape over 1000 jobber bare her i fylket

  19.04.2017

  DEBATT: Sentrale fylkespolitikere forsvarer i Aftenbladet 11. april den nær monomane motstanden fylket har lagt for dagen mot å bruke lokal-produsert biogass som drivstoff på fylkets busser.

 • Den farlege farten

  19.04.2017

  Heldigvis mistar stadig færre livet i trafikken i Noreg. På slutten av sekstitalet døydde nærare 600 menneske i trafikkulukker årleg. Så byrja tala å gå nedover.

 • Arbeiderpartiet vil rydde i den kaotiske klimadebatten

  19.04.2017

  Partiet foreslår å opprette et utvalg som skal beregne effekten av ulike klimatiltak. - Smør på flesk, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen.

 • IT-kjerringa mot strømmen

  19.04.2017

  Aniken Evensen kjører motstrøms i arbeidslivet - og er et IT-hode som pendler til Drammen, ikke fra. DRAMMEN: - Kaffe, Rugsprø med gulost og et hode som er i gang med å jobbe straks jeg har levert i barnehagen.

 • Arbeiderpartiet foreslår distriktsrabatt på bensin og diesel: - Drivstoffpopulisme

  19.04.2017

  Da vet du at det er valgkamp i distriktspolitikkens år, 2017. En rekke lokallag i Arbeiderpartiet foreslår, med støtte fra nestleder Trond Giske, å utrede rabatt på bensin og diesel i distriktene.

 • Derfor har vi hytterenovasjon

  19.04.2017

  Renovasjonsfolket redegjør. Det bygges stadig flere hytter, og de har høyere standard enn før. Det enkle livet i naturen har fått sin pris, og dette betyr at også avfall fra hytta er et tema som må vies oppmerksomhet.

 • Hydrogen og batterier Hydrogen og batterier trenger ikke være enten eller. Kanskje er den ultimate løsningen hybrid

  18.04.2017

  Stort forskningsprosjekt i Norge. Det er kanskje ikke så rart at Norge har hatt et langvarig forhold til hydrogen. Norsk Hydro har fremstilt gassen siden 1927 for å produsere kunstgjødsel.

 • Høyhusskrekk i hovedstadsregionen

  18.04.2017

  - Alle vil ta del i godene ved å bo i byen, men ingen vil ta belastningen ved vekst og fortetting. I framtiden må vi finne oss i å bo tettere - og høyere.

 • Tesla hisser opp de misunnelige

  18.04.2017

  Tesla X provoserer mange fordi den har momsfritak som andre elbiler. (Foto: Tesla.com). Tesla-kjøpere er fritt vilt for eventyr og myter. At de har fått en halv milliard i momsfritak, er rent vås.

 • Motorsyklene snart på veiene våre igjen

  18.04.2017

  - Hva er det spesielt viktig å være oppmerksom på i forbindelse med den kommende MC-sesongen? - Bilistene må forberede seg på at mopeder og motorsykler blir en del av trafikkbildet. Dette er fleksible kjøretøy som trenger lite plass.

 • Kort sagt, 18. april

  17.04.2017

  Her er dagens korte debattinnlegg. Finnmarksbanen kan bygges billig Av Jakob Kristiansen, siviløkonom, Oslo I innstillingen til Nasjonal Transportplan ligger det midler til utredning av jernbane i nord.

 • - Ikke kjør hvis du er i tvil

  16.04.2017

  - Er du i bakrus og er i tvil om du kan kjøre, så ikke kjør. Ikke ta sjansen, det er ikke verdt det. Det rådet kommer fra alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL. - Alt for mange tar sjansen.

 • Ekspert: - AP- forslag om billigere bensin på bygda kan føre til svenskehandel

  15.04.2017

  Transport-ekspert mener forslaget fra flere Arbeiderparti-lokallag om billigere drivstoff utenfor byene er uklokt fordi flere vil fylle bensin i nabokommuner. Ap kan gå inn for differensiert drivstoffavgift.

      

Gaustadalleen 21, 0349 Oslo

Tlf: +47 - 22 57 38 00

E-post: toi@toi.no

      

Logo CIENS